Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2020

 

rockandrolllogo mikro
...is here to stay!

 since 2007

REMI

 

RemiSolo3


Από το 2009 άρχισες να μελοποιείς αληθινές ιστορίες των δρόμων. Τι είναι αυτό που σε έκανε να επιλέξεις αυτό τον τρόπο έκφρασης?

Ήταν ένα γεγονός που συνέβη δίπλα στην Ακρόπολη μια μέρα που έπαιζα τυχαία μουσική στο δρόμο. Μια παρέα ξένων κάθισε δίπλα μου και μου ζήτησε να παίξω ένα κομμάτι για κάποια που είναι μακριά. Του είπα να μου πει την ιστορία, μου την είπε, ήταν μια απίστευτη ιστορία. Εκείνη τη στιγμή κάτι έκανε κλικ μεσα μου και έτσι ξεκίνησε.

 

Έχεις ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Θέλεις να μας μεταφέρεις κάποιες εικόνες που σου έχουν μείνει χαραγμένες με ιδιαίτερο τρόπο?

Ένα αρχοντικό στη Φλωρεντία στο οποίο με σπίτωσε μια αμερικανίδα μουσικός. Μου έμαθε να παίζω το “famous blue raincoat” του Cohen και να φτιάνχω pesto. Η παλιά πόλη της Πράγας, ένα μικρό ξύλινο live stage στο Άμστερνταμ και ένα υπόστεγο που παίζαμε μουσική στο δρόμο στο ¨Οσλο όταν έβρεχε.

 

Ποιοι ήταν οι καλλιτέχνες που σε έχουν σημαδέψει?
Για πάντα; Johnny Cash, Leonard Cohen, The Doors, Bob Dylan. Και πρόσφατα, Ray Lamontagne, Norah Jones, Hank Williams, Damien Rice.

 

Λίγα λόγια για τα πρώτα σου άλμπουμ "Street Serenade" και “The Gospel Of the Road”?

Είναι αρκετά «αγνά» album , low-fi παραγωγές με τεράστια δόση αυθορμητισμού. Είναι ιστορίες πραγματικές τα περισσότερα τραγούδια ηχογραφημένα όχι ακριβώς με μπάντα, αλλά με όποιον άνθρωπο συναναστρεφόμουν εκείνο το καιρό, ασταθές και ωραίο.

 

Εμφανίζεσαι μαζί με τη  χορευτική ομάδα “The Dazzlers”. Τι μπορεί να περιμένει να δει και να ακούσει κάποιος στις συναυλίες σου?

Το πιο ενεργειακό live της Ελλάδας. Ϊσως το μοναδικό μουσικοχορευτικό show, σίγουρα το μόνο σε rock & roll, country, bluegrass ρυθμούς και όλο τον κόσμο να χορεύει.

 

 MG 0479

 

Θα σας δούμε κάπου τις επόμενες μέρες?

Στις 24/10 στο “The Grotto” της Νέας Σμύρνης και έπειτα 1, 22 & 28/11 στο Cabaret Voltaire στο Μεταξουργείο.

 

Σχέδια για το άμεσο μέλλον?

Live, live, live, live, tour, χορός, eurotrip, live, live, live, ηχογράφηση, αν μπερδευτείς ξεκίνα το από την αρχή.

 

Ευχαριστώ θερμά για τη συνέντευξη που μας παραχώρησες

Και εγώ.

 

Τζανιδάκης Κων/νος

Leave a comment

Αφήστε το μήνυμα σας!

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Η ιδέα του “ALL SHOOK UP” WEEKENDER , Thessaloniki’s Coolest Rockin’ Weekender, προέκυψε μέσα από την αγάπη των διοργανωτών, της εποχής
    Read More
  • Υπήρξε ένας γνήσιος εκπρόσωπος του rock’ n’ roll, ένας αυθεντικός teddy boy, που διαδραμάτισε μαζί με τους Stray Cats τον
    Read More
  •   Καλησπέρα Πάνο, καλώς ήρθες στο rockandroll.grΚαλησπέρα σας! Καλώς σας βρήκα! Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για
    Read More

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL