Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2020

 

rockandrolllogo mikro
...is here to stay!

 since 2007

ΤΑ ΡΟΔΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

roda tiw erimou


Καλησπέρα παιδιά. Τα Ρόδα Της Ερήμου μετά από κάποια χρόνια απουσίας επέστρεψαν δυναμικά. Τι έπαιξε ρόλο στο να πάρετε αυτή την απόφαση?

-Δύο λόγοι ουσιαστικά μας έκαναν να κυκλοφορήσουμε το άλμπουμ “ ή τώρα ή ποτέ”. Ο ένας ήταν πως μετά από τόσα χρόνια θέλαμε να δώσουμε υλικό στους φίλους του group ( αφού δεν κάνουμε πια live ).Ο δεύτερος, πως υπήρχαν πλέον τραγούδια, που  πιστέψαμε, ότι είναι αντάξια να συνεχίσουν την ιστορία των ρόδων της ερήμου.

 
 

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, ποια είναι τα πρώτα σας μουσικά ακούσματα?

-Η μπάντα έγινε γιατί γουστάραμε την εποχή η ελληνική σκηνή ήταν σε τρομερή άνθηση. Τρύπες, Σπαθιά, ziggy was, Ελληνιστάν, terror ex crue.Aπό εκεί και μετά αρκετά grup από το εξωτερικό όπως rage against the machine, tool, smashing pumpkins,faith no more,prodigy, dream theater.

 
 

Πόσο δύσκολο είναι για ένα συγκρότημα που έχει έδρα την Πτολεμαίδα) να μπορέσει να κάνει την πορεία που ονειρεύεται?

- Τα έχουμε ξαναπεί πως όταν πιστεύεις σε αυτό που κάνεις τίποτα δεν είναι δύσκολο. Απλά  οι δυσκολίες  στην επαρχία είναι αντικειμενικές και έχουν να κάνουν  με την ρουτίνα. Δηλαδή πόσο πια  σε μια  μικρή κοινωνία, να μιλάς και  να αναπνέεις για την μουσική και πόσες δουλειές να υπάρχουν που σχετίζονται με αυτήν. Πρέπει να είσαι σε  ένα χώρο που υπάρχουν πολλά «ψώνια», έτσι ώστε η  παρέα να είναι μεγάλη, να γεννά  καινούργια πράγματα και να μπορεί όσο μεγαλώνεις να  σε συντηρεί  επαγγελματικά.      

 
 

Ξεκινήσατε σαν γκρουπ το 1995. Πόσα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε μέχρι σήμερα στη μουσική?

-Μάλλον πολλά. Κυρίως δισκογραφικά  λόγω internet και  οι  παραγωγές λόγω τεχνολογίας. Μουσικά γίνονται πολλά  που δεν προλαβαίνουμε να τα παρακολουθήσουμε. Πάντως  το  rock’n’roll είναι πάντα κοντά μας.

 
 

Φέτος κυκλοφόρησε η καινούργια σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο Ή Τώρα Ή Ποτέ την οποία διανέμεται δωρεάν μέσο του internet. Γιατί πήρατε αυτή την απόφαση?

-Θα  ήταν άδικο για  μία μπάντα που δεν παίζει live να απαιτήσει να αγοράσει κόσμος  ένα c.d. Σε μια εποχή που σημασία δεν έχει το πόσο κάνει αυτό που λες όσο το τι και γιατί το λες

 
 

Μιλήστε μας λίγο για τους συντελεστές του δίσκου καθώς και για το μήνυμα που θέλετε να περάσετε με τα τραγούδια σας

-Στην ουσία πρόκειται για το Σταύρο ( κιθάρες, μουσική, programming) και το Νίκο ( φωνή, στίχοι, μουσική).Υπάρχουν ιδέες και παλιότερα κομμάτια από όταν η μπάντα ήταν πλήρης. Μπάσο σε κάποια τραγούδια έγραψε ο Δώρος (πρώην και υδριτικό μέλος των ρόδων). Επίσης στα παρελκόμενα αυτής της κυκλοφορίας ( sites, video clips και λοιπά ) πρέπει  να αναφέρουμε πως χωρίς κάποιους φίλους (που λειτουργήσανε σαν να είναι μέλη της μπάντας) θα τα βρίσκαμε σκούρα. 

Τώρα όσον αφορά το μήνυμα ( και αυτό είναι εξακριβωμένο), δεν το περνάς εσύ. Είναι  ότι ερμηνεύει αυτός που ακούει τα τραγούδια και διαμορφώνεται στο πέρασμα του χρόνου. 

 
 

Έχετε δώσει πολλές συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ξεχωρίζεται?

-Σίγουρα κάποια πρώτα στο Vavel στη πόλη μας, τα πρώτα μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου σε Πτολεμαίδα και Σαλονίκη, του Δρυμού, της Κρήτης, στον Μύλο….

 
 

Πως βλέπετε το παρόν και το μέλλον της ελληνικής rock σκηνής?

-Αυτό το βλέπουν και φυσικά θα το καθορίσουν οι νεώτερες μπάντες. Πάντως δική μας  άποψη είναι πως η  rοck  σκηνή θα είναι συνέχεια ενεργή και παραγωγική,  απλά δε θα’ναι πρώτη μούρη,  

 

Θα μπορούσατε να τραγουδήστε κάποια στιγμή αγγλόφωνο στίχο ή είναι κάτι που δεν σας εκφράζει?

-Αν ήταν ο.k. θα περνούσε. Βέβαια τα  ΡΟΔΑ έχουν ταυτίσει τον λόγο τους με τον ελληνικό στίχο. Οπότε κάτι τέτοιο θα  μπορούσε να γίνει σε κάποιο τραγούδι και όχι σε  ολοκληρωμένη  δουλειά.

 
 

Τελειώνοντας και αφού σας ευχαριστήσω θερμά θα ήθελα να μου πείτε τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον

-Αν γράψουμε κομμάτια που πιστεύουμε πως αξίζει να ακουστούν θα μείνουμε ενεργοί δισκογραφικά. Κι αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του μπορεί  να γίνει και κάνα live………

  

 

 Τζανιδάκης Κων/νος

Leave a comment

Αφήστε το μήνυμα σας!

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Η ιδέα του “ALL SHOOK UP” WEEKENDER , Thessaloniki’s Coolest Rockin’ Weekender, προέκυψε μέσα από την αγάπη των διοργανωτών, της εποχής
    Read More
  • Υπήρξε ένας γνήσιος εκπρόσωπος του rock’ n’ roll, ένας αυθεντικός teddy boy, που διαδραμάτισε μαζί με τους Stray Cats τον
    Read More
  •   Καλησπέρα Πάνο, καλώς ήρθες στο rockandroll.grΚαλησπέρα σας! Καλώς σας βρήκα! Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για
    Read More

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL