Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2020

 

rockandrolllogo mikro
...is here to stay!

 since 2007

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΡΒΑΤΗΣ

mourvatis


Καλησπέρα σας.  Η πρώτη μου ερώτηση έχει να κάνει με το πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε  με τη μουσική
 
Με τη μουσική αποφάσισα να ασχοληθώ στο Γυμνάσιο… με εντυπωσίαζαν φοβερά τα ροκ κομμάτια της εποχής & ακόμα παραπάνω τα σόλο που είχαν στη κιθάρα…
Με καθήλωναν και μου άρεσαν τόσο, που ξεκίνησα και εγώ!

Ποιά ήταν τα πρώτα σας μουσικά ερεθίσματα?

Τα μουσικά μου ερεθίσματα δε θα μπορούσαν να ήταν κάτι άλλο εκτός από Rock & Heavy Metal, ήταν αρκετά διαδεδομένη τότε αυτή η μουσική.

Έχετε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα 5 δίσκους. Υπάρχουν κάποια τραγούδια που σας έχουν αγγίξει περισσότερο?

Όλα τα τραγούδια είχαν το σκοπό τους, όλα με αγγίζουν, πλέον τα ξεχωρίζω σε δίσκους και όχι σε τραγούδια, λέω ίσως αυτός ο δίσκος να ήταν λίγο καλύτερος από το προηγούμενο! (Γέλια)
Σίγουρα ο πρώτος δίσκος με τίτλο «Ψυχή» που κυκλοφόρησε το 98’ είναι από τους πιο αγαπημένους μου, κοπιάσαμε πάρα πολύ για αυτόν και όλοι τον αγκαλιάσαμε με αγάπη, άλλωστε υπήρξε η «αρχή» μας! Αμέσως μετά, εξίσου αγαπημένος   είναι ο ορχηστρικός δίσκος με τίτλο «Never Break  A Window In The Winter» ήταν το όνειρο μου να κυκλοφορήσω έναν κιθαριστικό δίσκο, να δώσω όλο μου το είναι στη μουσική,  αγαπώ και  τα 13 του κομμάτια εξίσου το ίδιο, κάθε φορά χαμογελώ όταν ακούω κάποιο από αυτά!!!

Το 2007 δημιουργήσατε τους Cosmicray κυκλοφορόντας το αγγλόφωνο lp «Love is». Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της μετάβασης από τον ελληνικό στον αγγλικό στίχο και πόσο εύκολο είναι ένα τέτοιο εγχείρημα?


Πάρα πολύ εύκολο εγχείρημα, από την στιγμή που βρήκα τραγουδιστή με αγγλόφωνο στίχο. Ήταν κάτι που ήθελα να δοκιμάσω να κάνω και από την στιγμή που μου ήταν δύσκολο να τραγουδήσω ο ίδιος στα Αγγλικά, αποφάσισα να προσλάβω κάποιον άλλον, ο οποίος ήταν και πάρα πολύ καλός στη δουλειά του!

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το  e- single "Ένα φιλί". Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γιαυτό το τραγούδι?

Το «Ένα φιλί» κυκλοφόρησε πριν την έναρξη του καλοκαιριού του 2010. Το e-single κυκλοφορεί μέσα από την Plus Rec. Είναι ένα καλοκαιρινό κομμάτι, άσχετα αν μιλάει για ένα φιλί κάτω από τη βροχή!!! Χαρούμενο και δροσερό!!! Αυτό ήθελα να περάσω στο κόσμο. Νομίζω πως ήταν μια καλή αρχή, για την επιστροφή του συγκροτήματος στον ελληνικό στίχο.

Έχετε λάβει μέρος σε σημαντικά live, δίπλα μάλιστα σε κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως είναι οι Scorpions, οι Deep Purple, οι Αlan Parsons Project κά. Ποιές είναι οι εμπειρίες που αποκομίσατε δίπλα σε  αυτούς τους σπουδαίους καλλιτέχνες?

Οι εμπειρίες μου είναι πάρα πολλές, όλοι τους μου πρόσφεραν πολλά μουσικά!!! Δε θα ξεχάσω ποτέ τις συζητήσεις μας, στα καμαρίνια…

Και ο κατάλογος μακραίνει ακόμα περισσότερο αν λάβουμε υπόψιν μας τον ελληνικό χώρο. Β.Παπακωνσταντινου,  Αλκινοος Ιωαννιδης, Δ. Γαλανη, Πυξ Λαξ, Τσοπανα Rave , Μασκες, Magic de Spell, Μωρα Στη Φωτια, Ξυλινα Σπαθια, Υπογεια Ρευματα και πολλοί ακόμα. Υπάρχουν αλήθεια κάποιες στιγμές που ξεχωρίζεται, που έχουν χαραχτεί ιδιαίτερα στη μνήμη σας?


Από τις καλύτερες στιγμές μου ήταν με τους Deep Purple!!! Μα όλοι, μου έδωσαν, δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον, είναι τόσοι πολλοί και τους είμαι ευγνώμων!

Πιστεύετε ότι ο ρόλος του internet έχει περισσότερο θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα για τους καλλιτέχνες?


Θα ήθελα να πιστεύω πως έχει περισσότερο θετικό αποτέλεσμα, είτε για την προβολή τους μέσα από αυτό, ή την αμεσότητα που  προσφέρει πολλές φορές με τον κόσμο, δεν είναι τυχαίο που πλέον οι περισσότεροι δίσκοι πωλούνται μέσα από το ιντερνέτ. Είναι το αμέσως επόμενο βήμα που μπορεί να επιλέξει κάποιος για την προβολή της μουσικής του μετά τα Μ.Μ.Ε.
 
Πόσο δύσκολο είναι αλήθεια για κάποιον καλλιτέχνη που ζει και εργάζεται στην επαρχία να πετύχει τον στόχο του?


Είναι αρκετά δύσκολα, μα η ηρεμία που μου δίνει η πόλη στο να δημιουργήσω μουσική είναι το βασικό. Ποτέ δε σκέφτηκα να φύγω και να κυνηγήσω τα μουσικά μου όνειρα αλλού, να πάω στο κέντρο ας πούμε. . . Η μουσική είναι τέχνη και πρέπει να «γεννάμε» εκεί που νιώθουμε εμείς ευτυχισμένοι!!!

Τελειώνοντας και αφού σας ευχαριστήσω θερμά θα ήθελα να μου πείτε  αν σχεδιάζετε κάτι για το άμεσο μέλλον

Εγώ πρέπει να σας ευχαριστήσω!!! Σχεδιάζουμε με τους «Ψυχή» πάρα πολλά πράγματα, θα ήθελα να κυκλοφορήσουμε μια συλλογή με τραγούδια από το παρελθόν μέσα από όλους τους δίσκους, ίσως συμπεριλάβουμε και κάποια καινούργια κομμάτια. Όπως και θα μου άρεσε μια συνεργασία με Ξανθιώτες ποιητές όπως αυτή που είχα με  τον κ. Θανάση Μουσόπουλο,  στο παρελθόν, μελοποιήσαμε  κάποια ποιήματα του στο δίσκο «Καλημέρα» το 2000, θα ήθελα να το ξανακάνω!!! Όπως και να οργανώσω τους νέους  μουσικούς της πόλης σε μουσικές ομάδες και να ζωντανέψουν περισσότερο αυτή την πόλη. Επίσης θα ήθελα να γράψω και άλλα κομμάτια με τους «Ψυχή», να ηχογραφήσουμε με τους Cosmicray έναν δίσκο & τέλος έχω ήδη εκδώσει μέσα από το Μουσικό μου Εργαστήριο ένα μουσικό περιοδικό, που γράφουν μέσα τα παιδιά!!!
 

Τζανιδάκης Κων/νος

Leave a comment

Αφήστε το μήνυμα σας!

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Η ιδέα του “ALL SHOOK UP” WEEKENDER , Thessaloniki’s Coolest Rockin’ Weekender, προέκυψε μέσα από την αγάπη των διοργανωτών, της εποχής
    Read More
  • Υπήρξε ένας γνήσιος εκπρόσωπος του rock’ n’ roll, ένας αυθεντικός teddy boy, που διαδραμάτισε μαζί με τους Stray Cats τον
    Read More
  •   Καλησπέρα Πάνο, καλώς ήρθες στο rockandroll.grΚαλησπέρα σας! Καλώς σας βρήκα! Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για
    Read More

dj party

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ELVIS ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ELVIS WALL