Print this page

SKELTERS (2)

theskelters2007


Καλησπέρα παιδιά. Απ ΄ ότι γνωρίζω το όνομα σας το πήρατε από ένα τραγούδι των Beatles, το ‘’Helter Skelter’’, το οποίο αναφέρεται σε μία συγκεκριμένη  ιστορία. Τι έπαιξε ρόλο στο να επηρεαστείτε τόσο πολύ απ’ αυτό τον συγκεκριμένο τίτλο τραγουδιού;

Καλησπέρα Κώστα! Η αλήθεια είναι ότι το 2001 ψάχναμε να βρούμε ένα καλό όνομα  που να έχει σχέση με τους Beatles και ο Daniel σκέφτηκε το όνομα Skelters. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο από το τραγούδι “Helter Skelter” γιατί είναι το πιο σκληρό κομμάτι τους και με αυτό τον τρόπο θέλαμε να δείξουμε ότι δεν γράφανε μόνο “pop” κομμάτια αλλά και πιο σκληρά. Μάλιστα πολλοί λένε ότι από αυτό το τραγούδι ξεκίνησε ο Heavy ήχος.

Μιλήστε μου λίγο για τις μουσικές σας επιρροές , για όλους αυτούς που ακούγατε από μικρά παιδιά και σας έδωσαν το έναυσμα να ασχοληθείτε με τη μουσική

Η βασικότερη επιρροή μας, όπως σίγουρα θα κατάλαβες, είναι οι Beatles και είναι αυτοί που μας έδωσαν το έναυσμα να ασχοληθούμε με την μουσική και να ξεκινήσουμε μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία, όταν ακόμα ήμασταν στο γυμνάσιο. Πέρα από αυτό, έχουμε επηρεαστεί από συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι : Elvis Presley, U2, Queen, Led Zeppelin, Βοn Jovi, Aerosmith, αλλά και γενικότερα από την Classic rock και rock ‘n roll σκηνή, όπως επίσης πολλές από τις επιρροές μας προέρχονται από τη δεκαετία των ‘60s και ‘80s, Mας αρέσουν όμως και σχετικά νεότερες μπάντες όπως οι Oasis.

Πριν πάρετε το όνομα Skelters η πρώτη ονομασία του γκρουπ  ήταν Crickets,  επηρεασμένοι προφανώς από το συγκρότημα του μεγάλου Buddy  Holly. Ποια είναι αλήθεια η άποψη σας για τη δεκαετία του ‘50

Η δεκαετία του ‘50 ήταν η βάση για να ξεκινήσει η Rock, αφού καλλιτέχνες όπως ο Buddy Holly, ο Roy Orbison, ο Little Richard, o Elvis Presley, o Chuck Berry και πολλοί άλλοι, έδειξαν το δρόμο στα μεγάλα συγκροτήματα των επόμενων δεκαετιών, ξεκινώντας μια μουσική επανάσταση που κορυφώνεται στα τέλη της δεκαετίας του ‘60. Προσωπικά θεωρούμε τα ‘50s μια από τις αγαπημένες μας δεκαετίες.


Έχετε κάνει βραδιές αφιερωμένες σε πολύ μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Elvis Presley, Beatles, QUEEN, U2 κά. Πόσο εύκολο ήταν αυτό για σας και ποια ήταν η  ανταπόκριση του κοινού;


Τα αφιερώματα στους Beatles και τους U2 πλέον είναι καθιερωμένα. Έχουν γίνει πολλές φορές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και η ανταπόκριση του κοινού  ήταν τεράστια! Μας χαροποιεί ιδιαίτερα όταν ακούμε θετικά σχόλια όπως «Είστε η καλύτερη Tribute band των Βeatles ή U2 που έχουμε δει σε όλο το internet». Το αφιέρωμα στους Queen ήταν το δυσκολότερο για εμάς, αφού χρειάστηκαν πολύ περισσότερες ώρες μελέτης και ακόμη περισσότερες πρόβες, αλλά και ένα επιπλέον άτομο να παίζει πλήκτρα σε πολλά κομμάτια τους. Δυστυχώς επειδή οι υποχρεώσεις μας τον τελευταίο καιρό είναι πάρα πολλές δεν το ξαναεπιχειρήσαμε αν και η ανταπόκριση του κοινού ήταν φοβερή! Με το αφιέρωμα στον Elvis ουσιαστικά ξεκινήσαμε τα αφιερώματα τον Ιανουάριο του 2004, και επειδή αγαπάμε πάρα πολύ  τον Elvis αλλά και το rock ‘n roll σε όλα τα live gigs μας παίζουμε αρκετά τραγούδια του.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα αγγλόφωνο ελληνικό γκρουπ να σταθεί με αξιώσεις και να προβάλει τη δουλειά του στη χώρα μας


Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Χρειάστηκε να πιστέψουμε αρχικά στους εαυτούς μας και στην δουλειά μας, γι’ αυτό και καταφέραμε να κυκλοφορήσουμε και το πρώτο album μας. Πάντως γενικά σε όλη την Ελλάδα  ο ξένος στίχος πάει να γίνει μόδα και πολλά συγκροτήματα τον υιοθετούν.

Πριν από λίγες ανοίξατε τη συναυλία των ’’θρυλικών’’ ZZ Top στην Αθήνα. Τι αποκομίσατε από αυτή την εμπειρία και τι ήταν αυτό που χαράχτηκε με ιδιαίτερο τρόπο στη μνήμη σας.


Ήταν το μεγαλύτερο live που δώσαμε ποτέ και ήταν μεγάλη τιμή που μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία! Εκείνο που θα μείνει σίγουρα χαραγμένο στη μνήμη μας είναι η στιγμή που αναφέραμε πως είμαστε από την Θεσσαλονίκη και ακούστηκε το πιο δυνατό χειροκρότημα που έχουμε ακούσει!

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο ''EXPLAIN TO ME''. Θα ήθελα να αναφερθούμε στους συντελεστές αυτής της προσπάθειας αλλά και στα τραγούδια που υπάρχουν σ αυτή

Ο δίσκος κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από την Pan Vox (Legend), περιέχει 9 τραγούδια  που έχουμε συνθέσει οι ίδιοι και η  παραγωγή είναι εξ ολοκλήρου δική μας. Το album περιέχει τραγούδια όπως το Let’s Go Party ένα χορευτικό καθαρόαιμο rock ‘n roll κομμάτι στα χνάρια των Beatles, Little Richard, Deep Purple και Led Zeppelin, το My Life Has Changed μια ερωτική πιανιστική μπαλάντα που την γράψαμε έχοντας στο μυαλό μας τον John Lennon, τον George Harrison και τους Queen. Tρίτο κομμάτι το See How Much I Love You,  rock μπαλάντα και αυτό, είναι σαν να ακούς Bon Jovi  και U2 με φωνητικά Beatles! Τέταρτο κομμάτι το ομότιτλο “Explain To Me”, το οποίο είναι και το πρώτο κομμάτι που είχε γράψει ο Angel το 1998 και είναι αφιερωμένο στον John Lennon, οι στίχοι του μιλάνε για την παγκόσμια αγάπη και ειρήνη. To επόμενο κομμάτι το Now Is The Chance, είναι ένα  δυνατό rock κομμάτι με τις κιθάρες να έχουν τον πρώτο ρόλο!  Έκτο είναι το She’s A Liar  dance-funk-rock κομμάτι, όταν το γράφαμε στο στούντιο θέλαμε να φτιάξουμε ένα  χορευτικό τραγούδι που να έχει μέσα λίγο από Queen, U2, Beatles, Michael Jackson, Boney M, Modern Talking, δηλαδή ένα ‘80ς dance hit! Πιστεύουμε το πετύχαμε! Νούμερο εφτά στο cd το hard rock Corruption με εμφανείς επιρροές από τους Iron Maiden και τους Black Sabbath. Νούμερο οχτώ είναι το It’s A Pity. Θυμάμαι όταν ξεκινήσαμε τις ιδέες για το συγκεκριμένο κομμάτι ήμασταν έτομοι να  γράψουμε ένα ακόμη σκληρό τραγούδι τύπου Sabbath, αλλά στην συνέχεια το αλλάξαμε και to κάναμε blues, είναι εμφανές οι επιρροές μας αν το ακούσεις από Gary Moore, Zeppelin και Beatles. Τελευταίο στον δίσκο “Explain To Me” είναι το instrumental blues-funk Journey, με επιρροή τον θρυλικό Stevie Ray Vaughan. Όπως καταλαβαίνεις θέλαμε να φτιάξουμε ένα δίσκο που να μπορεί να τον ακούσει ο οποιοσδήποτε και πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε από τα μηνύματα που δεχόμαστε από τον κόσμο!

Τελειώνοντας και αφού σας ευχαριστήσω θερμά θέλω να μου πείτε τα  σχέδια των Skelters για το άμεσο μέλλον


Σίγουρα θα πραγματοποιηθεί κάποια περιοδεία σε πολλά μέρη της Ελλάδας για τη προώθηση του δίσκου μας μέσα στον επόμενο χρονικό διάστημα. Ήδη έχουμε κλείσει κάποιες εμφανίσεις, μια από αυτές είναι το αφιέρωμα που θα κάνουμε στους U2 στο Club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη στις 12 Νοεμβρίου αλλά και μια εμφάνιση στις 14 Νοεμβρίου στο Αγρίνιο στο Oz Rock Stage. Πληροφορίες σχετικά με ημερομηνίες και πόλεις που θα εμφανιστούμε μπορείτε να βρείτε στα sites μας www.skelters.gr , www.facebook.com/skelters , www.myspace.com/skelters ,  www.youtube.com/skelters .
 
Τζανιδάκης Κωνσταντίνος