Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2020

 

rockandrolllogo mikro
...is here to stay!

 since 2007

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΛΣΟΥΖΟΓΛΟΥ ΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

1.    Μιλήστε μας για το εγχείρημα σας στην Πάρο, πού θα δραστηριοποιείται και σε τι διαφέρει από τους μέχρι σήμερα πολιτιστικούς χώρους;
ΑΝΤΩΝΗΣ: Ο πολυχώρος μας επιχειρεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές μας ως αρχιτεκτονικό γραφείο και να συμπεριλάβει αξιόπιστα τον εξοπλισμό των χώρων που επιμελούμαστε με αρχιτεκτονικά έπιπλα και έργα τέχνης. Δε γίνεται προσπάθεια να διαφοροποιηθούμε από τους άλλους πολιτιστικούς χώρους, απλώς και μόνο για να είμαστε διαφορετικοί. Αντίθετα, αφομοιώνουμε με δημιουργικό τρόπο τα στοιχεία που εκτιμούμε ότι έχουν ενδιαφέρον και προσπαθούμε να τα επεκτείνουμε περαιτέρω.

ΤΙΝΑ: Το εγχείρημά μας ξεκίνησε από μια δυναμική που είχε το γραφείο και η συνεργασία μας. Ξεκινώντας από τη δημιουργική ιδέα, καταλήγοντας στην υλοποίησή της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καλύπτοντας όλο το φάσμα των αναγκών του πελάτη μας, συνειδητοποιούμε πως είχαμε την δυνατότητα να ορίσουμε τον πολυχώρο μας, παρέχοντας τα πάντα που εμπεριέχονται στην έννοια του "ευ ζην",  άρα φυσικά και έργα τέχνης.
 
 
2.    Ποια είναι η φιλοσοφία σας και ποιοι οι στόχοι σας;

ΑΝΤΩΝΗΣ: Δεν υπάρχει μία προκαθορισμένη φιλοσοφία, ούτε στόχοι από τους οποίους δεν οφείλουμε να παρεκκλίνουμε. Υπάρχει ωστόσο η τάση να διατηρούμε την παράλληλη λειτουργία των δύο βασικών κατευθύνσεων του πολυχώρου μας, δηλαδή την αρχιτεκτονική μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή αφενός, και αφετέρου τη διάθεση αρχιτεκτονικού εξοπλισμού. Σε αυτό εξ’ άλλου αναφέρεται το brand μας: TWO’S σημαίνει «των δύο», αναφερόμενο στη γενική κτητική.

ΤΙΝΑ: Η φιλοσοφία μας στηρίχθηκε στην ομαδική δουλειά και στην αρμονική συνεργασία. Εκτιμούμε πως έτσι υπάρχει ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το brand “TWO’S”, πιστέψαμε πως το εγχείρημα αυτό έχει τέτοια δυναμική, ώστε οι επόμενοι στόχοι προκύπτουν αυτόματα. “Τρέχει" λοιπόν μπροστά και πριν από εμάς.
 
 TWOS 2
 
3.    Ποιες θα είναι οι εικαστικές δραστηριότητες του πολυχώρου TWO’S για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο;

ΑΝΤΩΝΗΣ: Τρεις ατομικές εκθέσεις έχουν ήδη δρομολογηθεί σε μία συνεργασία μας με τρεις γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες. Από τα τέλη του Ιουνίου ως τα μέσα του Αυγούστου θα φιλοξενήσουμε έκθεση μικτής τεχνικής, εικαστικής φωτογραφίας και κεραμικής. Ελπίζουμε ότι η δράση αυτή θα αποτελέσει μία αρμονική συνέχεια της ομαδικής έκθεσης που παρουσιάζουμε στο χώρο μας αυτήν την περίοδο και μέχρι τα τέλη του Ιουνίου.
ΤΙΝΑ: Οι καλλιτέχνες με τους οποίους θα συνεργαστούμε κατά τη θερινή περίοδο είναι ο Σκουρογιάννης Δημήτρης, η Χαλιωρή Έφη και η Αναστασοπούλου Βανέσα. Οι τρεις καλλιτέχνες δημιουργούν με διαφορετικά εκφραστικά μέσα και προσδοκούμε πως έτσι θα συνεισφέρουμε ποιοτικά στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού.
 
 
4.    Βλέπετε να έχει δημιουργηθεί στην τέχνη κάποια τάση από την κρίση που διανύουμε; Θα υπάρχει στον χώρο σας πάντρεμα καταξιωμένων καλλιτεχνών με νεώτερους, όπου θα φαίνεται ίσως αυτή η τάση;

ΑΝΤΩΝΗΣ:  Πράγματι παρατηρούμε στις συζητήσεις μας με τους καλλιτέχνες που συνεργαζόμαστε, ότι η κρίση, η οποία δεν έχει μόνο οικονομική υπόσταση, επηρεάζει αρκετά τις επιλογές όλων μας. Δεν βλέπουμε αυτό όμως να διαμορφώνει μία ιδιαίτερη τάση στην τέχνη. Από άποψη δε διαχωρίζουμε τους καλλιτέχνες σε καταξιωμένους και μη. Πάντα όλοι ωφελούμε και ωφελούμαστε μέσα από μία συνεργασία.

ΤΙΝΑ: Η κρίση δημιουργεί σε όλους την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και μέσω αυτής προκύπτουν δράσεις συλλογικής δημιουργικότητας που καθιστούν την τέχνη ως μια πτυχή της καθημερινότητάς μας και συγχρόνως ως κάτι αναγκαίο. Κατά την άποψή μας υπάρχει ισορροπία στο "πάντρεμα" όλων των καλλιτεχνών που παρουσιάζονται στον χώρο μας, πράγμα που χαρακτηρίζει την ταυτότητά μας 100%.

TWOS 3

Leave a comment

Αφήστε το μήνυμα σας!

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Η ιδέα του “ALL SHOOK UP” WEEKENDER , Thessaloniki’s Coolest Rockin’ Weekender, προέκυψε μέσα από την αγάπη των διοργανωτών, της εποχής
    Read More
  • Υπήρξε ένας γνήσιος εκπρόσωπος του rock’ n’ roll, ένας αυθεντικός teddy boy, που διαδραμάτισε μαζί με τους Stray Cats τον
    Read More
  •   Καλησπέρα Πάνο, καλώς ήρθες στο rockandroll.grΚαλησπέρα σας! Καλώς σας βρήκα! Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για
    Read More

dj party