Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2020

 

rockandrolllogo mikro
...is here to stay!

 since 2007

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΙΑΝΗΣ

 

1.    3ος χρόνος για «Τα παιδιά πάνε σινεμά». Έχει γίνει πλέον ένας θεσμός. Μιλήστε μας πώς ξεκίνησε η ιδέα αυτού του φεστιβάλ.

H ιδέα ξεκίνησε όταν καταλάβαμε ότι το cine Παράδεισος ήταν μικρό για να καλύψει τον κόσμο τον οποίο έρχονταν. Θέλαμε έναν χώρο ο οποίος να είναι υπαίθριος και να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ μαζικής θέασης ταινίας.

 

2.    Τα παιδιά συνήθως είναι αυστηροί κριτές. Ποιες οι αντιδράσεις τους σαν θεατές του φεστιβάλ;
Το φεστιβάλ δεν δημιουργήθηκε για τους γονείς αλλά για τα παιδιά και το τι θα αρέσει σε αυτά. Άρα αυτά θέλουν εναλλαγή παραστάσεων, παιχνίδι, τραγούδι και συμμετοχή!

 

3.    Υπάρχει πάντα ένα κοινωνικό μήνυμα. Φέτος είναι η ανακύκλωση.

Είναι σημαντικό από το παιχνίδι να περνάμε και ένα κοινωνικό μήνυμα στα παιδιά . Φέτος επιλέχθηκε η ανακύκλωση, για να καταλάβουν τα παιδιά ότι τα σκουπίδια μπορούν να δώσουν ενέργεια και πολλές φορές και οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

 

4.    Ενημερώστε μας με ποιον τρόπο και τι αντικείμενα οι μικροί θεατές πρέπει να μαζεύουν και να φέρουν στους χώρους του φεστιβάλ.

Μπορούν να φέρουν ότι θέλουν από ένα χαρτάκι μέχρι ένα καπάκι πλαστικού μπουκαλιού. Άρα πράγματα τα οποία έχουν στο σπίτι τους.

 

5.    Πιστεύετε ότι αυτό ο θεσμός θα μπορούσε να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας;
 Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν θέλουμε να το εμπορευματοποιήσουμε ιδιαίτερα και είναι και η αγάπη που έχουμε στο Κατράκειο και άλλο χώρο (τολμώ να πω) τέτοιο δεν θα βρούμε!

 
6.    Τι πράγματα έχουν αλλάξει ή προστεθεί από το 1ο φεστιβάλ μέχρι σήμερα;

Κάθε φορά αλλάζουμε το κοινωνικό μήνυμα. Φέτος όμως προσθέσαμε και την συναυλία αν και κινηματογραφικό φεστιβάλ!

Leave a comment

Αφήστε το μήνυμα σας!

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • Υπήρξε ένας γνήσιος εκπρόσωπος του rock’ n’ roll, ένας αυθεντικός teddy boy, που διαδραμάτισε μαζί με τους Stray Cats τον
    Read More
  •   Καλησπέρα Πάνο, καλώς ήρθες στο rockandroll.grΚαλησπέρα σας! Καλώς σας βρήκα! Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για
    Read More
  • Οι Apalaente!!! Το συγκρότημα που ξέρει να ξεσηκώνει το κοινό τόσο μουσικά όσο και μέσα από το αστείρευτο κέφι πάνω
    Read More

dj party